Δετε τα βντεο:

Προλευση & Πεπρωμνο
Η ιστορα & κληρονομι του Ννι (6 λεπτ)
Η Ανακλυψη John Wadworth
Η ανακλυψηαπ τον Stephen Story and John Wadsworth (4 λεπτ)
Μεταμορφστε την ζω σας
Μεταμορφστε την ζω σας (6 λεπτ)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Δετε τα βντεο :

Dr OZ
"Ννι να απ τα πντε καλτερα θεραπευτικ φυτ παγκοσμως"
Απ το δντρο στο μπουκλι
Απ το δντρο στο μπουκλι (7 λεπτ)
Γι λους τους οργανισμος
να επαναστατικ προν για λογα (5λεπτ)
4η ταχτερα αναπτυσσμενη εταιρεα παγκοσμως
Ταχτερα αναπτυσσμενη εταιρεα (6 λεπτ)
Εισδημα χωρς ρια
Εισδημα χωρς ρια
(10 λεπτ)
Dr Ralph Heinecke 1958 το μυστικ φανερνεται!

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Η ιστορα του καρπο ΝΟΝΙ της Τατς

να μεγλο γυλινο βζο, γεμτο με ναν μαρο χυμ φτνει στο γραφεο του John Wadsworth.
Αυτ συμβανει σε μα περοδο οικονομικς στενωπο στην ζω του. Αυτς και ο συνεταρος του Stephen Story εχαν μλις αφσει πσω τους μα αποτυχημνη επιχερηση και βρισκταν στο στδιο ρευνας για την ανπτυξη νων προντων. Σε αυτ λοιπν τη στιγμ μαθανει για ναν καρπ απ την Τατ που ονομζεται «Ννο».
Του εχανε διηγηθε τι οι ιθαγενες χρησιμοποιοσαν αυτν τον καρπ με πρα πολλος τρπος. Απ περιργεια παργγειλε να του στελουν να δεγμα.
Αυτ που παρλαβε δεν ταν να τυπικ σωστ αποστειρωμνο και πακεταρισμνο δεγμα. Το βζο ταν γεμισμνο με ναν μαρο χυμ με σχημη εμφνιση, μαζ τανε και να μικρς καρπς, μερικ φλλα και να κλωνρι.
Το δεγμα τανε τσο ασυνθιστο και ιδιατερα αηδιαστικ, στε ο John δεν ξερε τι ακριβς να το κνει. ταν μετ απ μερικς ημρες νοιξε το καπκι αυτο του αηδιαστικο δεγματος μα απστευτα αηδιαστικ οσμ γμισε τον χρο.
Απ σκτη περιργεια και μνο και με μα μεγλη δση χιομορ μπρεσε τις επμενες εβδομδες να πεσει αρκετος γνωστος του να γνουν «πειραματζωα» και να δοκιμσουν την παρξενη ουσα απ το μυστηριδες βζο. Οι γνωστο του μως συμφνησαν μνο υπ τον ρο τι θα συμμετεχε και αυτς ο διος.
Το αποτλεσμα ταν καταπληκτικ. Παρλο που ταν δσκολο να συνηθσεις την γεση, οι περισστεροι δλωσαν τι ο χυμς τους κανε πργματι καλ και το καλτερο ταν τι θελαν και λλο!
Βασιζμενος σε αυτ τα θετικ αποτελσματα ο John ταξδευσε στην Τατ για να συνεχσει τις ρευνες πνω σ’ αυτν τον καρπ. Χρησιμοποιντας ναν διερμηνα ρτησε πολλος ανθρπους στο δρμο. μεινε κπληκτος απ το πλθος και την ποικιλομορφα των εμπειριν που του κατατθηκαν, απ το ερος των περιπτσεων χρσης και απ τις ρζες που εχε αυτ το φυτ στις παραδσεις του πολιτισμο της Πολυνησας, και για τον λγο αυτ θλησε να συλλξει περισστερες πληροφορες.
Οι ρευνς του τον οδγησαν πολ πσω στην ιστορα αυτν των ανθρπων. Εδ και δη πνω απ 2000 χρνια οι λαο της Πολυνησας χρησιμοποιοσαν το «Ννο» για να πλουτσουν την καθημεριν τους ζω. Μλησε με μλη της κυβρνησης που ταν ειδικευμνα στην βοτανικ και στο φυτικ βασλειο των νησιν και μαθε τι η Αμερικανικ κυβρνηση στις αρχς της δεκαετας του ’40 εχε υποδεξει το «Ννο» σαν τροφ, ιδιατερα μνο για το στρατιωτικ προσωπικ. Οι ιθαγενες αντθετα τρωγαν αυτν τον καρπ μνο σε περιδους πενας.
Ταξιδψε στα διφορα νησι ψχνοντας να βρει τις ανλογες ποστητες που θα επαρκοσαν για να στσει και να τροφοδοτε μα επιχερηση. Του επαν τι οι κτοικοι των νησιν Μαρκσας μιλοσαν συνχεια για μεγλες ποστητας του καρπο «Ννο».
Με μεγλες ελπδες, με δο διερμηνες και πολλς αποσκευς και παρ το οικονομικ ρσκο ο John ξεκνησε με να αεροπλνο για την Γαλλικ Πολυνησα. ταν φτασαν στην Τατ πραν να παλι αεροπλνο των 20 θσεων με κατεθυνση τα νησι Νοκα-Χβα.
Μετ απ τσσερις ρες ταξιδιο με να τζιπ σε ναν κακοτρχαλο δρμο φτασαν σε μα μικρ καλβα που εχε μνο να δωμτιο. Εκε θα μεναν 3 ημρες. να μεγλο παν κατ μκος της καλβας τους χριζε απ την οικογνεια που μενε εκε. Η ζστη ταν μεγλη. Εχε πολλ ντομα και ο John ταν εξαντλημνος και απογοητευμνος.
Αποδεχτηκε τι «Ννο» στα νησι Μαρκσας σημανει κουνοπι. Πολλ τσιμπματα απ αυτ τα ντομα μπορον να κνουν τους ανθρπους να αρρωστσουν. Η λξη που περιγρφει τον καρπ εναι «Ννι». Στην Τατ «Ννο» σημανει τον καρπ και «Ννι» το κουνοπι, στα νησι Μαρκσας εναι ακριβς το αντθετο.
Αντ να αρχσει να οικτρει τον εαυτ του ο John γι’ αυτν την σχημη κατσταση, αποφσισε να κνει το καλτερο δυνατ. Μζεψε λους τους αγρτες μας περιοχς ελπζοντας να τους πεσει να καλλιεργσουν Ννι. Εκενοι αντδρασαν με γλια. Κανες δεν θελε να καλλιεργσει αυτ το φυτ που βρωμοσε.
Τις επμενες δυμιση ημρες ο John με τους δο διερμηνες, περιφρονταν στο νησ ψχνοντας για Ννι. Απ τι φαινταν, στο νησ δεν υπρχαν αρκετς ποστητες του καρπο.
ταν μετ απ μα κοπιαστικ ημρα ρευνας γριζαν στην πλη, σταμτησαν το τζιπ σε να ψωμα για να ξεμουδισουν.
Ο John γοητετηκε απ να υπροχο ηλιοβασλεμα. Ο ουρανς εχα καλυφθε απ πανμορφες πορτοκαλις και κκκινες αποχρσεις. Η ποψη ταν τσο επιβλητικ, που ο John μαγετηκε.
Εν παρατηροσε αυτ το τσο μορφο σκηνικ, τα μτια του θαμπθηκαν απ κτι που βρισκτανε στην κοιλδα μπροστ του. Τα φλλα αυτ ανκαν σε κποια δνδρα – σε δνδρα Ννι. Η κοιλδα ταν γεμτη με τα πολυπθητα δνδρα Ννι.
Στην θα της κοιλδας του ρθε η ακλουθη σκψη: «Αυτ το προν της φσης μεινε κρυμμνο απ τον κσμο και τρα ρθε η ρα να το προσφρουμε στον κσμο. Αυτ θα αλλξει την ζω εκατομμυρων ανθρπων. Θα αλλξει επσης και την ζω των ανθρπων στην Πολυνησα».
Αυτ το γεγονς ταν και το σημεο αλλαγς της ζως του John. Παρ τα ειρωνικ γλια και τα ζηλφθονα σχλια των λλων θα συνχιζε, για να πραγματοποισει αυτ το ραμα. Αυτ που ψαχνε δεν ταν πλον μνο μα επικερδς δουλει, εχε μετατραπε σε μα αποστολ.
Απ εκενη την ημρα συνπραξαν πολλο ομοδετες για να δσουν ζω σε αυτ το ραμα. Ο καρπς Ννι επηρεζει την ζω πολλν ανθρπων. Απ μα κατσταση μεγλης οικονομικς απελπισας και απ να μπουκλι γεμισμνο με ναν χυμ που μριζε απασια αποκαλφθηκε το θαμα του καρπο ΝΟΝΙ ΤΗΣ ΤΑΤΗΣ.